Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

North

5 maj Kl 18:00

Flöjtisten, sopransaxofonisten och kompositören Anders Hagberg är en musikresande i gränslandet mellan jazz, folk – och kammarmusik. Med gruppen NORTH har han samlat ett nordiskt ”dream team”. Musik i ett flöde av inspirerat och intuitivt samspel med närvaro och öppenhet att mötas i de oförutsedda, improviserade musikaliska ögonblicken.

Under 2023 -2024 ger gruppen ett antal exklusiva konserter i en kammarmusikalisk trio sättning.

Anders Hagberg – flöjter och basflöjter, sopransaxofon,samplingar

Joona Toivanen – piano, cittra

Johannes Lundberg – kontrabas, röst, ljud

Dessa musikers idéer smälter samman till en enhet som strålar av nordiskt ljus… ögontårande vackert, melodiskt och harmoniskt


(LIRA)

Anders Hagberg har turnerat över stora delar av världen med sin egen musik och som solist med många grupper. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort ett flertal album i eget namn. Improvisation och genreöverskridande är centrala begrepp i Hagbergs musik och hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Mellanöstern, Japan, Brasilien, Västafrika, USA, Syd Korea m.fl. De senaste åren har han mest framträtt med sina egna projekt (Trust, Melodic Melange) vilket lett till turnéer i Sydkorea, Iran, USA och EU men han gör också gästspel som solist t.ex. på basisten Avishai Cohens album Avorales (2019). Hagberg är även professor i musikalisk gestaltning/improvisation vid Högskolan för Scen och musik/Göteborgs Universitet där han undervisar och bedriver konstnärlig forskning.

Basisten och ljudteknikern Johannes Lundberg har ett nära samarbete med Hagberg sedan drygt tio år och han har medverkat på albumen ”Stories of Now” och ”Melodic Melange” samt under ett flertal turnéer i USA, Sydkorea, Baltikum och Skandinavien. Det nya albumet ”MA” från 2023 är inkluderar Hagberg och Lundberg i tätt samspel. Han spelar även med norska Barokksolisterna och Jon Balke samt är en anlitad ljudtekniker för bl.a. flera ECM-produktioner.

Joona Toivanen var också med på plattan ”Stories of Now” och har nu en egen karriär som solopianist och med sin trio som rönt framgångar i Finland och internationellt.

Immanuelskyrkan

Åsbogatan 24
Borås, 504 56
+ Google Map