Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Göteborg Wind Orchestra och Rigmor Gustafsson – ”Ohh! Monica!”

17 mars Kl 18:00

Göteborg Wind Orchestra och Rigmor Gustafsson presenterar ”Ohh! Monica!” En hyllningskonsert till Monica Zetterlund!

”Det är bara att gratulera de som har biljetter till konserterna” skrev Göteborgs-Posten när vi tidigare spelade hyllningskonserten till Monica Zetterlund tillsammans med Rigmor Gustafsson, som alltså har besökt Göteborg Wind Orchestra flera gånger tidigare. Vi är mycket glada och stolta över denna konsert tillsammans med en av Europas mest uppskattade jazzsångerskor.

Med närmare 50 år som sångerska och skådespelare blev Monica Zetterlund en mycket folkkär artist. Låtar som ”Monicas vals”, ”Att angöra en brygga” och ”Sakta vi gå genom stan” har blivit klassiska evergreens och hennes roller i ”Utvandrarna” och ”Äppelkriget” är en del av den svenska filmhistorien. Lägg därtill revyer, shower och samarbeten med världens allra främsta musiker och artister.

Det är med stor respekt vi gemensamt tar oss an denna utmaning, för visst är det en självklarhet att dessa underbara melodier ska få leva vidare i nya tolkningar. Listan kan göras lång, men vi säger bara Visa från Utanmyra, Come rain or come shine, Gröna små äpplen – bered er på många guldkorn.

Rigmor Gustafsson är sångerskan som tog steget från Värmlands skogar till New Yorks asfaltshetta för att sedan slå ned bopålarna i Stockholm och ta sig an Europa. Hennes tio skivor i eget namn visar alla på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Hon har bland mycket annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten, och hon har vunnit en svensk Grammis för albumet “Alone with you” där den mångsidiga låtskrivaren Rigmor Gustafsson står bakom alla tretton låtar.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.

I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

Förköp

Biljetter till denna konsert kan köpas på plats eller förköpas via Swish. 
För att förköpa dina biljetter, swisha till 1235499199. Glöm inte att ange ditt namn och antal biljetter i meddelandefältet. Förköpta biljetter fördelas på plats innan konserten börjar.

200kr för vuxenbiljett och 20kr för Studerande/Ungdom (upp till 25 år)

Göteborg Wind Orchestra

Immanuelskyrkan

Åsbogatan 24
Borås, 504 56
+ Google Map