Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svenska Kammarkören

21 april Kl 18:00

Uti det gröna

Svenskarnas längtan till landet har länge varit ett kärt tema i såväl litteratur som musik, och är central i många av de traditionella vår- och sommarsångerna. Svenska Kammarkören sätter nytt ljus på denna repertoar med hjälp av ord och dikt genom Susanna Helldén.

Här varvas texter av bland annat Gustaf Fröding och Ester Blenda Nordström med kända – och mindre kända – sommarfavoriter av Hugo Alfvén, Wilhelm Stenhammar, Oskar Lindberg, Alice Tegnér, med flera.

Om Svenska Kammarkören

Svenska Kammarkören bildades 1997 och har sin hemvist i Göteborg. Körens mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik och att vara ambassadör för svensk körmusik både inom landet och internationellt.

Repertoaren spänner från renässansmusik till den allra nyaste musiken, oftast a cappella, men kören samarbetar gärna med instrumentalister och även konstnärer från andra områden.

Svenska Kammarkören är prisbelönt för sin starka och dynamiska kommunikation och har en strävan att förmedla musikens kraft så direkt, att konserten ger eko långt efter det att spelplatsen har lämnats.

Kören har spelat in ett tiotal CD-skivor och hörs ofta i radio.

I maj ger sig kören ut på en turné söderut i Sverige till bland annat Kristianstad, Helsingborg och Varberg.

Om Simon Kim Phipps

Dirigent för kören sedan starten är Simon Kim Phipps, som är sprungen av den engelska körtraditionen. Han är utbildat i England och Tyskland och har tidigera verkat som operadirigent i dessa länder.  Sedan många år tillbaka är han bosatt i Göteborg och förutom sitt engagemang i Svenska Kammarkören är han dirigent för VÄGUS, Västra Götalands Ungdomssymfoniorkester, och konstnärlig ledare för Läckö slottsopera.

Om Susanna Helldén

Susanna Helldén är skådespelare, utbildad vid scenskolan i Malmö och Göteborg och sedan 2010 konstnärlig ledare för Teater Tofta i Kungälv, där hon har spelat allt från Fröken Julie och Nora i Ett dockhem till Charlotte i Lars Noréns Nattvarden. 
Just nu är hon aktuell i musikalen Den varmaste sommaren på Borås Stadsteater

www.susanna.hellden.com

Immanuelskyrkan

Åsbogatan 24
Borås, 504 56
+ Google Map