Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bernt Wilhelmsson – Piano

25 februari Kl 18:00

Lyriska och fantasifulla tongångar i vinterkvällen. Musik av bl. a Mozart, Chopin, Grieg och Ravel

Bernt Wilhelmsson växte upp på Orust och började spela piano som sjuåring. Han debuterade som solist i Beethovens ”Kejsarkonsert” tillsammans med Göteborgs Symfoniker 1997.
Bernt konserterar frekvent med pianoaftnar och kammarmusikkonserter och som solist har han framfört pianokonserter av Mozart, Beethoven, Rachmaninov, Schumann, Gershwin, Stenhammar och Stravinskij.

Han har konserterat i Skottland, Island, Norge, Baltikum, Frankrike, Tjeckien, USA, Argentina och Kanada och under sina konsertbesök spelat in för musikradion i Estland, Lettland, Norge och vid en rad tillfällen för Sveriges Radio P2.
Sedan 2008 är Bernt Lektor i piano och kammarmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och är ofta anlitad på GöteborgsOperan som orkesterpianist.

Bernt har spelat in två CD-skivor; Swedish Piano Romanticism med pianomusik av Wilhelm Stenhammar och Emil Sjögren och Debussy works for piano.
Bernt har solistdiplom från Högskolan för scen och musik i Göteborg och pianolärarexamen från Musikhögskolan Ingesund. Han har också studerat i London för Irina Zaritskaja, i Wien för Noel Flores.

Immanuelskyrkan

Åsbogatan 24
Borås, 504 56
+ Google Map