Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Olle Adolphson och Svenskt 1700-tal

14 augusti 2022 Kl 18:00 20:00

Olle Persson och Mats Bergström

Olle Persson

Persson är uppvuxen i Norrköping och har vid en mängd tillfällen samarbetat med ensembler vid Linköpings universitet. Han studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen från denna högskola.

Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren och har gjort många operaroller vid Folkoperan. Han har bland annat gjort greven i Il matrimonio disperato av Domenico Cimarosa i Vadstena, Figaro i Barberaren i Sevilla och Rodrigo i Don Carlo. 

Förutom traditionella operaroller och ett flertal barytonpartier i oratorier och passioner har han framträtt i större partier i nykomponerade verk, exempelvis Nils Lindbergs Requiem (1993). Han är även flitig gäst i både radio och tv samt finns representerad på en rad skivinspelningar. Persson är pedagogiskt verksam och ger regelbundet mästarkurser runt om i Norden.

Olle Persson är anställd som sånglärare på Musikhögskolan vid Örebro universitet.

Wikipedia

Mats Bergström

Gitarristen Mats Bergström (f. 1961 i Gävle) växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungl. Musikhögskolan, ett läsår i London och debutkonsert i Wigmore Hall verkade han under 1980-talet främst som studiomusiker på såväl elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. Idag hörs han ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Han har varit återkommande gäst hos Ensemble Modern (Frankfurt) och London Sinfonietta och framträtt med orkestrar som Mahler Chamber Orchestra, Wiener Symphoniker och BBC

Wärenstams

Herrljungagatan 15
Borås, 506 30 Sverige
+ Google Map
View Plats Website