Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Helena Ek, Peter Janson

12 mars Kl 16:00

Helena Ek, sång & Peter Janson, kontrabas

Helena Ek, sopran, har en repertoar som bl a innehåller tidig musik, folkmusik och nutida konstmusik. Förutom samarbete med svenska barockensembler som Drottningholms Barockensemble, Karlsson Barock och Rebaroque har Helena också sjungit med Arte dei Suonatori, Polen och Holland Baroque Society. Med lutenisten Jakob Lindberg har hon gett konserter i Japan, England, Schweiz och Italien.

Inom den nutida musiken har Helena uruppfört flera verk av Karin Rehnqvist. ”Requiem Aeternam” med Scottish Chamber Orchestra och Svenska Kammarorkestern samt verket ”Sleep now” specialskrivet för trio Ek/Janson/Svensdotter.

Hon har också samarbetat med ”The Gothenburg Combo” i en opera av Malin Hülphers.

Helena Ek har gett konserter i bl a Japan, Italien, Tyskland, Schweiz, Belgien, Holland och England. Hon har medverkat i radio och TV och spelat in skivor, bl a för Virgin Classics och Sony Classical. Med Karlsson Barock medverkar hon som solist på deras nyutgivna skiva på märket Footprint Records.

Peter Janson,kontrabas har varit verksam på den svenska och internationella improvisationsscenen i över 40 år. Han har förutom sina egna projekt och ensembler spelat med Ken Vandermark, Trilok Gurtu, Per-Henrik Wallin, Roland Keijser, Mats Gustavsson, Okay Temiz, Radiojazzgruppen och Änglaspel för att nämna några .

Förutom att vara flitigt anlitad som basist har Peter Janson också komponerat musik till flera teateruppsättningar, utställningar, bildspel och dokumentärfilmer.

Han har fått flera beställningar av Sveriges Radio varav en resulterade i den kritikerrosade CDn ”Nordic Meeting”. Bland musikerna som då handplockades fanns engelske saxofonisten John Surman och danske slagverkaren Alex Riel.

Peter Janson har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i USA, Kanada och Kuba. Han är väl representerad på åtskilliga skiv, TV och radioinspelningar och har hyllats genom åren, av recensenter i Sverige och utomlands, såväl för sin formidabla teknik som för sin kreativitet.

Duon har funnits i tretton år och har förutom gruppens egna turnéer och konserter samarbetat med kompositörer och musiker från vitt skilda genrer. Komponisten Karin Rehnqvist fanns på plats i Borås 2015 när duon uppförde hennes verk ”Sleep now” med Anna Svensdotter på flöjter.

2019 var det flamencogitarristen Afra Rubino som utökade duon i ett program i Immanuelskyrkan.

Immanuelskyrkan

Åsbogatan 24
Borås, 504 56
+ Google Map